Οικονομία

"Κραυγή" αγωνίας από τους αγρότες για τον Αποστόλου

Η Κραυγή αγανάκτησης του Γιώργου Τζωρτζάκη μπροστά στην εξαθλίωση του αγροτικού κόσμου, στην έλλειψη όπως λέει στρατηγικού σχεδιασμού από πλευράς υπουργείου και με φόντο τα λόγια περιτύλιγμα όπως αναφέρει του Βαγγέλη Αποστόλου τα οποία όπως περιγράφει αποδείχθηκαν λόγια του αέρα.

Μιλώντας στον 9,84, ο Πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ εξαπολύει τα βέλη του εναντίον του Βαγγέλη Αποστόλου τόσο σε σχέση με τις ανύπαρκτες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς όσο και για τον ανύπαρκτο διάλογο στο ζήτημα της ενδιάμεσης αναθεώρησης της Νέας ΚΑΠ, η οποία κατατέθηκε, με τους ίδιους ωστόσο να έχουν μαύρα μεσάνυκτα.

Και όλα αυτά, όπως εξηγεί ο Γιώργος Τζωρτζάκης παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Βαγγέλη Αποστόλου, τον περασμένο Ιούλιο, ότι δρομολογούνται λύσεις σε καυτά αγροτικά θέματα, μεταξύ αυτών και οι αποζημιώσεις των αγροτών.

Και με την αγανάκτηση των αγροτών να χτυπά κόκκινο με αφορμή και το γεγονός ότι η Κρήτη εξαιρείται για 3η χρονιά από την εφαρμογή της διαδικασίας αδειοδότησης για εργασία και ασφάλιση αλλοδαπών εργατών γης τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής.  Ζήτημα που έφερε στην βουλή ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αύξηση της μαύρης εργασίας διαβλέπουν αγρότες και Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου και όχι μόνο, με συνδικαλιστές να κάνουν λόγο και για αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ αγροτικών περιοχών σε Ελλάδα και Κρήτη.

Νέο αλαλούμ για το καθεστώς εργασίας των αλλοδαπών στα χωράφια μετά την εξαίρεση της Κρήτης και τη στιγμή που αναμένεται η άφιξη 2.000 προσφύγων στο νησί.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια