Οικονομία

"Θα καταργήσω το νομό Παππά, θα μειώσω τον ΕΝΦΙΑ" (video)

Πολιτική αλλαγή όσο γίνεται πιο γρήγορα» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά.

«Πολιτική αλλαγή όσο γίνεται πιο γρήγορα» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά. Επέμεινε στο αίτημά του για πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι «το κόστος παραμονής της αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσης».

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Υποσχέθηκε ακόμη ότι θα μπει τέλος στην υπερφορολόγηση, και συγκεκριμένα ότι θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια, καθώς επίσης ότι θα μειώσει το κόστος του δημοσίου τομέα, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα κάνει απολύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ των πλειστηριασμών, όχι μόνο της πρώτης κατοικίας, αλλά και της ιδιοκτησίας επιχειρηματιών που «λήστεψαν» τις εταιρείες τους και είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Αναφορικά με την υποχρέωση της χώρας για πρωτογενή πλεονάσματα, είπε ότι «η χώρα μπορεί να διεκδικήσει από την Ευρώπη κάτι καλύτερο και στο χρέος και στο πρωτογενές πλεόνασμα».

Για τηλεοπτικές άδειες

Για το θέμα των ημερών, την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι «ο νόμος Παππά θα καταργηθεί και οι αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης...  Ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός...". Αντέκρουσε τα περί διαπλοκής της κυβέρνησης υποστηρίζοντας: «Μιλάει η κυβέρνηση για καναλάρχες εργολάβους. Μα, 465.000.000 έδωσε η ίδια η κυβέρνηση πανωπροίκι στους εργολάβους για να συνεχίσουν τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Ποιόν κοροϊδεύουν;». Ανέφερε ακόμη ότι έχει στείλει επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου ζητά να προσκληθούν και οι 4 υπερθεματιστές και ο κ. Παππάς ως αρμόδιος υπουργός και να τεκμηριώσουν οι υπερθεματιστές την προέλευση των χρημάτων. "Είναι πολλά τα λεφτά πράγματι και θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα έχουν από νόμιμους πόρους, όπως ορίζει ο νόμος? Μιλάμε για μια σταδιακή υποβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και μια απαράδεκτη ροπή στον αυταρχισμό, στα κανάλια, στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, στο κομματικό κράτος που χτίζεται" ανέφερε χαρακτηριστικά".

πηγη:protothema

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια