default-image

Όσοι καλλιεργούν, χάνουν τη σύνταξη ΟΓΑ

Κρήτη
Όσοι καλλιεργούν, χάνουν τη σύνταξη ΟΓΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργισμένη αντίδραση του βουλευτή της Ν. Ηρακλείου και Γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Βασίλη Κεγκέρογλου καθώς υποστηρίζει ότι ο Υφυπουργός Εργασίας επιβεβαιώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης για περικοπή 60% στις συντάξεις του ΟΓΑ εάν συνεχίσουν να καλλιεργούν μετά την 01/01/2017. Στις αλλαγές που προωθούνται είχε αναφερθεί και η εφημερίδα "Νέα Κρήτη".

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του κ.Κεγκέρογλου:

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, συζητήθηκε η ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εργασίας για την περικοπή συντάξεων κατά 60% για όσους νέους συνταξιούχους ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Ο κ. Κεγκέρογλου, ξεκινώντας την ερώτηση του,  τόνισε πως σύμφωνα με το άρθρο 20 του Νόμου 4387/2016 που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους συνταξιούχους του ΟΓΑ   θα καταβάλλονται μειωμένες συντάξεις σε ποσοστό 60% για όσο χρόνο συνεχίζουν να καλλιεργούν ή να λαμβάνουν επιδότηση, όσο χαμηλό και αν είναι το εισόδημα τους.

Ο Βουλευτής, ζήτησε επιτελούς από την Κυβέρνηση  να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ειδικότερα:

α)Είναι ξεκάθαρο για τους παλιούς συνταξιούχους, με βάση τον νόμο 3863/10 θα δίνεται η δυνατότητα να καλλιεργούν χωρίς περικοπή στη σύνταξη; και

β) το ίδιο θα ισχύσει για τους νέους συνταξιούχους μέχρι 31-12-16 για τους οποίους θα εκδίδονται οι συντάξεις χωρίς περικοπές.

Τι θα γίνει όμως για τους συνταξιοδοτούμενους από 01/01/2017 και μετά;

  • Θα επαναδιαπραγματευθείτε κ. Υπουργέ;
  • Θα φέρετε νέα ρύθμιση;
  • Θα υπάρχει μεταβατικό διάστημα και ποιο;

Η απάντηση του κ. Πετρόπουλου δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους των αγροτών ότι ο σκοπός της Κυβέρνησης είναι μετά την 01/01/2017 να εφαρμόσει τον νόμο και να περικόπτει την σύνταξη του ΟΓΑ κατά 60% όταν ο συνταξιούχος συνεχίζει να καλλιεργεί ή να παίρνει επιδότηση, ανεξαρτήτου ύψους, και γι' αυτό  φαίνεται ότι προχώρησε σε νουθεσίες προς τους αγρότες να μεταβιβάσουν την περιουσία τους σε παιδιά και εγγόνια!!

Παρότι στην δευτερομιλία του ο Βουλευτής επέμεινε και ζήτησε να διευκρινιστεί ποιο θα είναι το μεταβατικό διάστημα, ώστε να έχουν οι αγρότες που θα συνταξιοδοτηθούν το χρόνο να προσαρμοστούν στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και στα χρονικά όρια που αυτοί θέτουν για να μην χάσουν δικαιώματα, απάντηση συγκεκριμένη δεν δόθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News