default-image

Έρχεται βροχή κατασχέσεων, σε πλήρη απελπισία οι πολίτες

Οικονομία
Έρχεται βροχή κατασχέσεων, σε πλήρη απελπισία οι πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται βροχή κατασχέσεων. Οι αριθμοί στην κυριολεξία προκαλούν ίλιγγο. Ενάμισι εκατομμύριο οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη να μπαίνουν στο στόχαστρο.

Ήδη έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί 755.806 οφειλετών, ενώ συνολικά πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία, την ώρα που τα "νέα" ληξιπρόθεσμα εκτινάχθηκαν στα 6,78 δισ. ευρώ το εξάμηνο.

Ένας στους δύο φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία και απ' ότι φαίνεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει "αγριέψει" στο μέτωπο των κατασχέσεων.

Τα στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ένα μπαράζ κατασχέσεων, δεσμεύσεων λογαριασμών και πλειστηριασμών ακινήτων σε 755.806 φορολογούμενους ή στο 50,55% των φορολογουμένων στους οποίους οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ μπορούν να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Αγανακτισμένοι οι πολίτες την ώρα που φόροι και ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι στα ύψη και την ίδια στιγμή μισθοί και συντάξεις ισοδυναμούν με ψίχουλα.

Διέρρευσε, μάλιστα, ότι η ΓΓΔΕ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα προχωρά ακόμη και σε προληπτικές κατασχέσεις. Αν δηλαδή υπάρχουν πληροφορίες για κάποιο φορολογούμενο, ο οποίος έχει οφειλές - έστω και αν αυτές δεν είναι ακόμη ληξιπρόθεσμες - αλλά ετοιμάζεται να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία ή ακόμη να φύγει στο εξωτερικό, θα προχωρά προληπτικά σε κατασχέσεις ώστε να διασφαλίσει τα έσοδα του Δημοσίου.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News