Οικονομία

Σε εγρήγορση το ΥΠΟΙΚ, επεξεργάζεται προτάσεις για τα τέλη

Μολύβι και χαρτί έχει πάρει το υπουργείο Oικονομικών το οποίο επεξεργάζεται τα σενάρια και τις προτάσεις για τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες για το 2017, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να έχει προαναγγέλλει ήδη μεγάλες αλλαγές στο ισχύον καθεστώς.

Μια από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι να μπει ηλικιακό όριο με βάση το έτος 2007. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι όποιος έχει αυτοκίνητο με ημερομηνία κυκλοφορίας προγενέστερη του 2007, θα πληρώνει τέλη με βάση τον κυβισμό, ενώ όποιος έχει αυτοκίνητο με ημερομηνία κυκλοφορίας μεταγενέστερη του 2007 θα πληρώνει με βάση τις εκπομπές αερίων ρύπων.

Την ώρα που στο υπουργείο Oικονομικών, πάντως, πιστεύουν ότι με μια σημαντική έκπτωση σε αυτά τα οχήματα μπορεί να προκληθεί ένα κύμα επιστροφής πινακίδων, έστω και για μερικές δεκάδες χιλιάδες οχήματα, αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις συνέπειες που θα έχει στην τσέπη εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Στην ουσία θα υπάρξει αύξηση των τελών στα αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού που κυκλοφόρησαν από το 2007 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010 και μείωση για τα οχήματα κυκλοφορίας 2007-2010 με μεγάλους κινητήρες.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια