default-image

Από αύριο τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

Οικονομία
Από αύριο τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο Τετάρτη, 18 Αυγούστου, έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σε περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις, με την πρώτη στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, εν όψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2016, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι:

?      Η υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2016 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 08:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης-ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ 2016 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2016.

?      Οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π. - Ε1), καθώς και η υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2017, δεν θα είναι διαθέσιμες την ίδια ημέρα, μεταξύ 08:00 και 12:00.

Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2015), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τρεις στους δέκα φορολογούμενοι θα δουν «φουσκωμένα» τα εκκαθαριστικά τους από  μερικά λεπτά του ευρώ εως πολλά ευρώ ενώ περίπου 2.400.000  φορολογούμενοι δεν θα διαπιστώσουν καμία αλλαγή.

Παράλληλα, η εφάπαξ εξόφληση δεν θα αποφέρει κανένα κέρδος καθώς η σχετική έκπτωση έχει καταργηθεί για κάθε εφάπαξ πληρωμή στην Εφορία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News