default-image

Προσλήψεις αλλα... με σταγονόμετρο έταξε ο Ξανθός

Κρήτη
Προσλήψεις αλλα... με σταγονόμετρο έταξε ο Ξανθός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσλήψεις - σταγόνα στον ωκεανό των αναρίθμητων προβλημάτων που καταγράφονται στο νοσοκομείο Σητείας, ανακοίνωσε σήμερα από την περιοχή ο υπουργός Υγείας.

Συνολικά για το Λασίθι ο υπουργός ανακοίνωσε την προκήρυξη 21 μόνιμων θέσεων αριθμός που όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε δεν επαρκούν. Παράλληλα ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν αγώνα για την πάταξη της υγειονομικής φτώχιας.

Για μία ακόμα φορά βρέθηκαν στο προσκήνιο τα άλυτα εδώ και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομειακά ιδρύματα του Λασιθίου. Προβλήματα που πλέον έχουν συσσωρευτεί και αναφέρονται κυρίως στις δεκάδες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθιστώντας προβληματικό το σύστημα υγείας στην περιοχή. Κάτι που επεσήμανε κατά την επίσκεψη του ο Υπ. Υγείας Αν. Ξανθός.

Υπογράμμισε δε ότι έχουν αποταμιευτεί κρατικά έσοδα για την αναβάθμιση του συστήματος υγείας γενικότερα, ενώ όσο για τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είπε πως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο κάλυψης τους, με μόνιμο αλλά και επικουρικό προσωπικό.

Τέλος, ο Αν. Ξανθός, τόνισε πως σύντομα θα τελειώσει η ιστορία του αποκλεισμού κοινωνικών ομάδων από την υγειονομική περίθαλψη, επειδή πολλοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εισφορές ή επειδή είναι άνεργοι.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News