default-image

Υπό την σκέπη της ERGO International AG η ΑΤΕ Ασφαλιστική

Οικονομία
Υπό την σκέπη της ERGO International AG η ΑΤΕ Ασφαλιστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ATE Ασφαλιστικής στην ERGO International AG, θυγατρική της Munich Re, μετά την πλήρωση του συνόλου των προβλεπόμενων στη σχετική σύμβαση όρων, καθώς και τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την ERGO στο μεγαλύτερο Όμιλο Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιριών στο έτος 2015. Το τίμημα της εξαγοράς, που εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνούς ανάπτυξης της ERGO, ανήλθε σε 90 εκατ. ευρώ και υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές του μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική κατέχει σημαντική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά στον κλάδο Ζημιών, παρέχοντας παράλληλα και ασφαλιστικά προϊόντα Ζωής και Υγείας.

Ο κ. Γιώργος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε:

«H πώληση της ATE Ασφαλιστικής υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποεπένδυση από συγκεκριμένες μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες.

Η επένδυση στην Ελλάδα ενός ισχυρού Ομίλου, όπως αυτός της ERGO, επιβεβαιώνει το διεθνές ενδιαφέρον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σε μια περίοδο που οι άμεσες ξένες επενδύσεις και οι θέσεις απασχόλησης έχουν εξαιρετική βαρύτητα για την εγχώρια αγορά.

Η τεχνογνωσία και  η ισχυρή φήμη της ERGO διασφαλίζουν τη συνέχιση της επιτυχούς πορείας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, με τη συνδρομή των εργαζομένων της και προς όφελος των πελατών της».

Σημειώνεται ότι, η αρχική συμφωνία του Ομίλου ERGO με την Τράπεζα Πειραιώς, για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2014 και σήμερα με την ολοκλήρωσή της η ERGO απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών.   

Ο CEO των εταιριών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα, κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, δήλωσε σχετικά με την ολοκλήρωση της εξαγοράς:

«Η επένδυση στην ΑΤΕ Ασφαλιστική αποτυπώνει την εμπιστοσύνη του Ομίλου ERGO στις προοπτικές της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και την αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας της ERGO στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι μια επένδυση που προσθέτει αξία στην εταιρία μας, διευρύνει σημαντικά την πελατειακή της βάση και ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της. H ERGO αναδεικνύεται πλέον σε κορυφαία ασφαλιστική δύναμη στην Ελλάδα, συνδυάζοντας την υψηλή τεχνογνωσία, την ποιότητα, και τη φερεγγυότητα ενός διεθνούς Ομίλου, με την πολυετή πείρα και γνώση της ελληνικής αγοράς δύο ιστορικών εταιριών, όπως είναι η ERGO Ελλάδος και η ΑΤΕ Ασφαλιστική.  

Αξιοποιώντας την ηγετική μας πλέον θέση στην ελληνική αγορά, θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε σημαντικές ευκαιρίες και οφέλη για τους ασφαλισμένους, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους των εταιριών μας και μαζί τους θα συμβάλουμε στην αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και την καθιέρωσή του ως πυλώνα στήριξης της οικονομίας και κοινωνίας».

Σχετικά με τον Ασφαλιστικό Όμιλο ERGO

Η ERGO είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη. Ο Όμιλος εκπροσωπείται παγκοσμίως σε περισσότερες από 30 χώρες και επικεντρώνεται στην Ευρώπη και την Ασία. Ο Όμιλος ERGO προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα ασφαλιστικών παροχών και υπηρεσιών.

Στην αγορά της έδρας της, στη Γερμανία, η ERGO συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 43.000 άτομα, είτε ως μισθωτούς εργαζομένους είτε ως αυτοαπασχολούμενους αντιπροσώπους πωλήσεων πλήρους απασχόλησης.

Το 2015 η ERGO κατέγραψε 17,9 δισεκατομμύρια ευρώ ασφάλιστρα και κατέβαλε 16,8 δισεκατομμύρια ως παροχές στους πελάτες της. Ο Όμιλος ERGO ανήκει στη Munich Re, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου.

Περισσότερα στο www.ergo.com

Η ERGO στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ERGO έχει 25 και πλέον έτη παρουσίας, με κύκλο εργασιών στα 140 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και περισσότερους από 500.000 ασφαλισμένους. H ERGO είναι αυστηρά προσηλωμένη στις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών της και έχει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της σε στενή συνεργασία με τους καταναλωτές.

Περισσότερα στο www.ergohellas.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News