default-image

Γεμάτοι οι δρόμοι... άδεια τα μαγαζιά!

Κρήτη
Γεμάτοι οι δρόμοι... άδεια τα μαγαζιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γεγονός ότι η αγοραστική κίνηση στο Ηράκλειο ακολουθεί πτωτική τροχιά είναι πλέον γνωστό σ όλους, κατι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τα δεκάδες λουκέτα στο επιχειρείν του Ηρακλείου.

Στην αγορά της πόλης έχει διαμορφωθεί ένα σκηνικό ύφεσης με τους επιχειρηματίες να εμφανίζονται προβληματισμένοι για το γεγονός ότι οι τζίροι τους κατα την διάρκεια του καλοκαιριου δεν έχουν αυξηθεί παρά την άνοδο της τουριστικής κίνησης.

Οι εικόνες που κατέγραψε το neakriti.gr είναι χαρακτηριστικές και αποτυπώνουν το σκηνικό αντίθεσης που έχει διαμορφωθεί. Από τη μια οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης είναι ασφυκτικά γεμάτοι από τουρίστες, από την άλλη όμως ελάχιστοι είναι εκείνοι που φθάνουν μέχρι το ταμείο των εμπορικών καταστημάτων. Τα γκρουπ των ξένων επισκεπτών περνούν, κοιτάζουν αλλά δεν... ενισχύουν την αγορά.

Στον πεζόδρομο της οδού Δαιδαλου, στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, επικρατούσε σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι το αδιαχωρητο. Εκατονταδες οι τουρίστες αλλά τα μαγαζιά... άδεια. Οι προσδοκίες μπορεί να ήταν υψηλές για το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο στην πράξη για ακόμα μια χρόνια αποδεικνύεται το αντίθετο.

Η αγοραστική δύναμη των τουριστών παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πιο θα ειναι το πρόσημο στο τέλος της θερινής περιόδου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιώτοπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News