Οικονομία

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδικά κινούνται οι μετοχές

Με άνοδο ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair να ενισχύεται μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις που ανακοίνωσε, ενώ κέρδη κατέγραφε η μετοχή της William Hill καθώς δύο ανταγωνιστές της εξέφρασαν ενδιαφέρον για την εταιρία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,3%, κοντά τα επίπεδα που ήταν πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία στα τέλη Ιουνίου.

Η μετοχή της Ryanair ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 5,5% καθώς ανακοίνωσε ότι διατηρεί την πρόβλεψη για κέρδη ρεκόρ φέτος αν και προειδοποίησε ότι ίσως θα πρέπει να επαναξιολογήσει τις εκτιμήσεις της καθώς το Brexit έχει δημιουργήσει τεράστια αβεβαιότητα.

Η μετοχή της William Hill κατέγραψε νωρίτερα άλμα κατά 9,4% καθώς η εταιρία διαδικτυακού στοιχηματισμού 888 Holdings και η εταιρία διαχείρισης καζίνο Rank Group ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να καταθέσουν προσφορά για την William Hill.

Ο δείκτης STOXX 600 έχει ενισχυθεί περίπου κατά 10% από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία υποχώρησε τον Ιούνιο μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, αν και από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες περίπου 7%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια