default-image

Μέρκελ: Καμιά συζήτηση για τους όρους Brexit

Οικονομία
Μέρκελ: Καμιά συζήτηση για τους όρους Brexit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία, ο αγώνας κατά του λεγόμενου "Ισλαμικού Κράτους", το προσφυγικό/μεταναστευτικό και βεβαίως η κατάσταση στη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, θα τεθούν κατά τη συνάντηση που θα έχει απόψε στο Βερολίνο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι δε θα γίνει οποιαδήποτε προκαταρκτική διαπραγμάτευση.

«Πρόκειται για μια πρώτη προσωπική συνάντηση της Καγκελαρίου με τη νέα πρωθυπουργό (…) Όταν δηλώνουμε, όπως είναι και η θέση της Γερμανίας και της Ε.Ε., ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις πριν η Βρετανία υποβάλει επισήμως το αίτημα εξόδου βάσει του άρθρου 50, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητούμε μεταξύ μας.

Αλλά δεν υπάρχουν "προ-διαπραγματεύσεις" και για αυτό μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι», διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η Καγκελάριος, όπως κάνει πάντα, θα συζητήσει «ανοιχτά και ελεύθερα για τα θέματα που μας ενώνουν και για τις κοινές προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας», αλλά όχι για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες ή για λεπτομέρειες μιας μελλοντικής συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γερμανία-Βρετανία-ΕΕ: Brexit, Τουρκία, τρομοκρατία και προσφυγικό στην ατζέντα της αποψινής συνάντησης Μέρκελ-Μέι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News