default-image

Κ.Αράπογλου: Ο υπουργός δεν έχει ιδέα τι προκαλεί ο ΕΝΦΙΑ

Κρήτη
Κ.Αράπογλου: Ο υπουργός δεν έχει ιδέα τι προκαλεί ο ΕΝΦΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά κυρίως ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και ζητεί μείωση του βάρους του ΕΝΦΙΑ σε όλους τους φορολογούμενους, ακολουθώντας την συνταγή της Κύπρου.

Αν συνεχίσουμε έτσι, αν μάλιστα μετατρέψετε, όπως σχεδιάζεται, τον ΕΝΦΙΑ σε καθαρό ΦΑΠ με συντελεστές που θα φτάνουν και το 5% (αλλιώς δεν βγαίνει ο λογαριασμός),  δεν θα έχει καμιά σημασία πόσες θα είναι οι δόσεις, αφού κανείς δεν θα μπορεί να τις πληρώσει...», επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Όπως αναφέρει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστας Αρόπογλου, το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ και το παράλογο δημευτικό δημοσιονομικό ζητούμενό του, των 4 περίπου δις που αναμένεται να βεβαιωθούν σε λίγο σε βάρος των ιδιοκτητών κάθε είδους ακινήτων της χώρας μας.

Καλό θα είναι ο υπουργός προσθέτει να μάθει τι συμβαίνει στην αγορά και πως οι επενδύσεις στα ακίνητα έχουν γίνει αποτρεπτικές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News