default-image

Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Κρήτη
Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 7 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, στη Βουλιαγμένη Αττικής, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με κεντρικό θέμα συζήτησης τα διδάγματα του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος σε σχέση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των εμπειριών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εφαρμογή της ΚΑΠ στην ΕΕ και ειδικότερα στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, η επικείμενη αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 της ΕΕ, η μεταβολή των ισορροπιών στις διεθνείς αγορές, η όξυνση του ανταγωνισμού και κυρίως η κρίση που υφίσταται ο ευρωπαϊκός γεωργικός τομέας, σηματοδοτούν την αφετηρία των συζητήσεων και του προβληματισμού που θα αναπτυχθεί για το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2020.

Τις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα ανοίξει με την ομιλία του ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ κ. Φιλ Χόγκαν με θέμα τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ΚΑΠ για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν τρεις θεματικές ενότητες με αναφορές σε: α) προβληματισμούς, προκλήσεις και καλές πρακτικές αξιοποίησης των χρηματοδοτικών ευκαιριών της ΚΑΠ στον ευρωπαϊκό Νότο, β) νέες πολιτικές και σύγχρονα καινοτόμα εργαλεία που χρειάζεται η ΚΑΠ για να απαντά καλύτερα στις μελλοντικές προκλήσεις της γεωργίας και γ) θέσεις και προτάσεις για τον στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ελληνική γεωργία μια συνεταιριστική προσέγγιση που εστιάζει στην επιχειρηματικότητα. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ, διοικητικά στελέχη μεγάλων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, αναγνωρισμένοι διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται στην αγροτική οικονομία.

Βασική επιδίωξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτελεί η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των αγροτών, των στελεχών των συνεταιριστικών επιχειρήσεων και των εκπροσώπων των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων του αγροδιατροφικού τομέα στις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνέδριου, το οποίο έπεται του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Γεωργίας που διοργανώνεται από τις ευρωπαϊκές αγροτικές και συνεταιριστικές οργανώσεις Copa-Cogeca στον ίδιο χώρο, τις δύο προηγούμενες ημέρες, στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2016.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο https://www.c-gaia.gr/congress2016/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News