default-image

Κατρούγκαλος:Δε θα υπάρξει περικοπή μισθών

Οικονομία
Κατρούγκαλος:Δε θα υπάρξει περικοπή μισθών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τίθεται ζήτημα μείωσης μισθών, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κατόπιν της συνάντησης με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και ενόψει και του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς το Σεπτέμβριο.

«Θέλουμε την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων», σημείωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «οι εταίροι συζήτησαν σε κλίμα συνεννόησης».

Στόχος, εξήγησε, είναι να υπάρξει μία κοινή στάση, για να «αποκρούσουμε τις επιθέσεις για την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς».

«Τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε, «θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων, το οποίο θα ζητήσουμε να στηριχθεί και πολιτικά από τα κόμματα». «Έτσι, πιστεύουμε ότι στη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα της επιστροφής της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, για να ενισχυθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

«Έγινε ένας διάλογος με ανοιχτά χαρτιά και ξεκάθαρες θέσεις. Επικαιροποιήσαμε τη συμφωνία της Γενεύης. Νομίζω ότι έχουμε αρκετά κοινά σημεία. Σε δύο με τρεις ημέρες θα υπάρξει μια πλήρης συμφωνία εργοδοτών-εργαζομένων σε μια τριμερή κοινή δήλωση, που θα ενισχύσει τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας έναντι του μετώπου που λέγονται δανειστές και, ιδιαίτερα, αυτών που αμφισβητούν κάποια πράγματα, τα οποία δε θα έπρεπε καν να είναι στο τραπέζι της συζήτησης, όπως είναι ο 13ος και 14ος μισθός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

Όπως τόνισε, «μια κοινή δήλωση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης ή ενσωμάτωσης του 13ου και 14ου μισθού βοηθάει όλους μας».  

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε: «Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, υπεγράφη το 3ο μνημόνιο και επανήλθε στο τραπέζι το ζήτημα των εργασιακών, με τις ομαδικές απολύσεις, το δικαίωμα ανταπεργίας στους εργοδότες και τη μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Σήμερα, μαζί με τον υπουργό, συζητήσαμε τρόπους, για να χαράξουμε μια εθνική γραμμή, η οποία θα επιβεβαιώνει και πάλι όσα είχαμε συνομολογήσει το 2014, εργαζόμενοι, εργοδότες και κυβέρνηση, στα πλαίσια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News