default-image

Μόνο 2 στις 100 καθαρίστριες θα βρουν δουλειά στους παιδικούς

Κρήτη
Μόνο 2 στις 100 καθαρίστριες θα βρουν δουλειά στους παιδικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις το 2,2% των εργατών καθαριότητας που έκαναν αίτηση πρόσληψης στους παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου, πρόκειται τελικά να βρει δουλειά! Κι αυτό γιατί οι διατιθέμενες θέσεις είναι μόλις 10, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για αυτές αποδείχτηκαν 450.

Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά ο πρόεδρος της ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποβολής αιτήσεων για τις 48 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου. Οι λιγότερες αιτήσεις, περί τις 30 στον αριθμό, κατατέθηκαν για τις 3 θέσεις των μαγείρων, ενώ την καλύτερη αναλογία σε ότι αφορά τις πιθανότητες πρόσληψης έχουν οι βρεφονηπιοκόμοι. Για τις συνολικά 35 θέσεις τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχαν προκηρυχθεί στη συγκεκριμένη ειδικότητα, κατατέθηκαν γύρω στις 320 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη, ο αριθμός των αιτήσεων είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί ελαφρώς προς τα πάνω τις επόμενες ημέρες, εξαιτίας αιτήσεων που θα φτάσουν ταχυδρομικώς στο αρμόδιο γραφείο προσωπικού της Λότζιας.

Όλα τα παραπάνω δίνουν μια εικόνα για τη σημερινή κατάσταση στην αγορά εργασίας: Οι εκατοντάδες άνθρωποι που αγωνιούν για μια θέση εργασίας δεν ευελπιστούν σε κάτι μόνιμο, αλλά σε πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 έως την 31η Ιουλίου του 2017...

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News