default-image

Εκπτώσεις με "άνοιγμα" την Κυριακή και αντιδράσεις

Κρήτη
Εκπτώσεις με "άνοιγμα" την Κυριακή και αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eν μέσω εκπτώσεων, ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 17 Ιουλίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11 πμ έως 8 μμ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

Ο ΣΕΛΠΕ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

«Κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 17 Ιουλίου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές» τονίζει ο ΣΕΛΠΕ.

Αντιδρούν τα Χανιά

Αντιδράσεις ωστόσο αναμένονται από τους συλλόγους εργαζομένων.

Την αντίθεσή του στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Όπως αναφέρει με την ευκαιρία της έναρξης των θερινών εκπτώσεων από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι «πάγια θέση του Συλλόγου είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά τις Κυριακές» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «το ίδιο προτείνει και για την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016».

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου δίνονται οδηγίες προς τους καταστηματάρχες για τον τρόπο διενέργειας των εκπτώσεων με βάση τα όσα ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία, καθώς και για τις κυρώσεις που επιβάλλονται στους παραβάτες των διατάξεων του νόμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News