Οικονομία

Εγκρίθηκε με 223 η σύμβαση για τον ΟΛΠ

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ μετά από τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Η σύμβαση ψηφίστηκε επί της αρχής με 223 «ναι» και 25 «όχι», ενώ στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή συμμετείχαν 248 βουλευτές.

Στην ονομαστική που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 10Α, το οποίο αφορά τις μετατάξεις, 209 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 39 «όχι».

Νομοτεχνικές βελτιώσεις

Νωρίτερα το απόγευμα, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ. Πρόκειται για «ένδειξη καλής θέλησης» της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τα δημοσιεύματα που τον έφερναν να επιρρίπτει την ευθύνη για την εμπλοκή στο Μαξίμου.

«Καλώ την αίθουσα να αντισταθεί σ' αυτή την αθλιότητα. Μην ανέχεστε αυτού του είδους την αγυρτεία και μην αφήνετε άλλου είδους συστήματα να καθορίζουν την πολιτική», είπε, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αλλαγές που έγιναν και προσθέτοντας ότι οι αλλαγές έγιναν από το υπουργείο του και τη Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι «η φασαρία, η αναταραχή που έγινε μετά την περίφημη επιστολή της COSCO οφείλω να σας βεβαιώσω ότι δεν είχε καμία ουσιώδη βάση. Δεν αποτελούν οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση παραβίαση συμφωνημένων, της σύμβασης παραχώρησης ή κάτι άλλο. Ο παραχωρησιούχος ζητά εγγυήσεις υπερβολικής κάλυψης και γεννήθηκε μείζον ζήτημα χωρίς να χρειαζόταν να γεννηθεί».

Ο υπουργός Ναυτιλίας, κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, αναφερόμενος στην επιστολή της Cosco έκανε λόγο για «νομική υπερβολή».

Σχόλια