default-image

Η ΓΣΕΕ για τους εργαζόμενους στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

Οικονομία
Η ΓΣΕΕ για τους εργαζόμενους στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, τάσσεται και η ΓΣΕΕ , ζητώντας να  διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

«Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η διοίκηση της οποίας κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα.

Είναι αδιανόητο μία επιχείρηση με υπερκέρδη να οδηγείται στο κλείσιμο από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς και να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

Η Συνομοσπονδία ζητά την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία και σε αυτή την περίπτωση έχει αναλάβει απλά το ρόλο του παρατηρητή.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εξετάσει και τις πληροφορίες που θέλουν την εργοδοσία της επιχείρησης να έχει προχωρήσει σε μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας σε off shore εταιρεία, με στόχο όχι μόνο να αποποιηθεί  τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, αλλά και για να γλιτώσει τις οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Δεν είναι βέβαια μόνον η ανησυχία για τους χιλιάδες εργαζόμενους της αλυσίδας αλλά και έντονος προβληματισμός και φόβος για όλους εκείνους που απασχολούνται στις εταιρείες που προμήθευαν τη συγκεκριμένη αλυσίδα super market. Ένας επίσης μεγάλος αριθμός εργαζομένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι ανεξάρτητα από το εάν θα διασωθεί ή όχι ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για τη Συνομοσπονδία, και η όποια λύση αναζητηθεί και εξευρεθεί πρέπει να έχει στο επίκεντρο τη διασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη συγκεκριμένη επιχείρηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News