default-image

Κάμερον-Φάραζ, τι λένε μετά το αποτέλεσμα

Οικονομία
Κάμερον-Φάραζ, τι λένε μετά το αποτέλεσμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιάμιση ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος σε διάγγελμά του έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ουσιαστικά την παραίτησή του.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε μάλιστα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι δε θα φύγει αμέσως αλλά ότι θα παραμείνει μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να σταθεροποιηθεί το πλοίο», είπε.

«Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή, η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία... χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή» και ότι ότι η αρχή θα γίνει με ένα συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.

Παράλληλα είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι αυτός που θα αποφασίσει το πότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Βρετανός Πρωθυπουργός τόνισε ότι το βρετανικό δημοψήφισμα ήταν ίσως η μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση στην ιστορία της χώρας. «Ψηφίσαμε να αποχωρήσουμε από την ΕΕ και αυτή η επιθυμία του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή», σημείωσε.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις αγορές και τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο ότι η οικονομία της Βρετανίας είναι θεμελιωδώς ισχυρή», δήλωσε. Όσον αφορά στο μεταναστευτικό είπε ότι θέλει να διαβεβαιώσει «τους Ευρωπαίους μετανάστες εδώ και τις επιχειρήσεις ότι δεν θα υπάρξει καμία άμεση αλλαγή», ωστόσο σημείωσε ότι πλέον έχουν μπροστά τους μία διαπραγμάτευση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι πάντα πίστευε ότι το μέλλον της Βρετανίας «ήταν πιο ισχυρό, καλό και ασφαλές στην ΕΕ», όπως σχολίασε όμως «ο βρετανικός λαός πήρε ένα διαφορετικό μονοπάτι»..

«Παρόλο που δεν είμαστε τέλειοι, πιστεύω ότι είμαστε μια ποικιλόμορφη, πολυφυλετική δημοκρατία όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει», είπε ο Ντέβιντ Κάμερον τονίζοντας ότι αγαπά αυτή τη χώρα και ότι θα κάνει ότι μπορεί στο μέλλον για να βοηθήσει την χώρα να επιτύχει.

Φάραζ: Αυτή είναι η δική μας "Ημέρα Ανεξαρτησίας"

Ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να ονειρεύεται ο επικεφαλής της εκστρατείας του Leave, ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ, τη στιγμή που η επιλογή της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο 51,7% των ψήφων μετά την καταμέτρηση των ψήφων στις 200 από τις 382 περιφέρειες της χώρας.

«Αυτή την αυγή τολμούμε να ονειρευτούμε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο». Με αυτά τα λόγια πανηγύρισε το Βrexit ο επικεφαλής της εκστρατείας του Leave, ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ.

«Εάν οι προβλέψεις είναι σωστές, αυτό θα είναι μια νίκη για τους πραγματικούς ανθρώπους, για τους απλούς ανθρώπους, για τους αξιοπρεπείς ανθρώπους. Αγωνιστήκαμε ενάντια στις πολυεθνικές. Παλέψαμε ενάντια στο ψέμα και στην εξαπάτηση», συμπλήρωσε ο... από τα γεννοφάσκια του αντιευρωπαϊστής επικεφαλής του ακροδεξιού UKIP.

Ο 52χρονος Φάρατζ, έγινε γνωστός στην Ελλάδα, για την έντονη κριτική που είχε ασκήσει στην ηγεσία της Ε.Ε. με αφορμή την οικονομική περιπέτεια της χώρας μας.

ο Νάιτζελ Φάραζ είναι χρηματιστής στο επάγγελμα, ξεκινήσε την πολιτική του καριέρα με τους συντηρητικούς μέχρι που τους εγκατέλειψε το 1992, όταν οι Τόρις υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ένα χρόνο αργότερα ίδρυσε το δικό του κόμμα, το περίφημο UKIP (UK Independence Party) και το 1999 κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής (το 2004 και 2009 επίσης).

Το 2006 έγινε αρχηγός του UKIP ενώ θεώρησε νίκη του τη δέσμευση του  Ντέιβιντ Κάμερον για εκλογή δημοψηφίσματος κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News