default-image

Στ.Βοργιάς: η Κυβέρνηση να κρατήσει το λόγο της στα εργασιακά

Κρήτη
Στ.Βοργιάς: η Κυβέρνηση να κρατήσει το λόγο της στα εργασιακά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασιακές σχέσεις επί τάπητος στην Αθήνα από την Επιτροπή Σοφών για τα εργασιακά, την ηγεσία του υπουργείου εργασίας και τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Η ελληνική κυβέρνηση, δεν δέχεται το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, στον ιδιωτικό τομέα, θέμα για το οποίο φέρεται να επιμένει το ΔΝΤ.

Το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο, όπου θα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα θα ευθυγραμμιστεί με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσκληση προς το σύνολο των κοινωνικών φορέων να συμμετάσχουν σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για τη βελτίωση και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που δεν μπορεί παρά να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό του ρόλου των παραγωγικών φορέων, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κρατήσει το λόγο της και να μην επιβαρύνει περισσότερο τους Έλληνες, αν και φοβάμαι ότι μιλάμε ήδη επί δεδομένων συμβιβασμών, είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

''Θεωρούμε ότι οι επιδιώξεις των δανειστών κι όσους προσέρχονται σε κάποιες τέτοιες απόψεις, θέλουν να οδηγήσουν σε περεταίρω μείωση της αμοιβής της εργασίας, σε περεταίρω απορρύθμιση μιας αγοράς η οποία ούτως ή άλλως είναι εντελώς διαλυμένη, οι πιο πολλοί εργαζόμενοι έχουν δύο και τρεις μήνες να πληρωθούν, πόσο δε μάλλον να έχουν στοιχειώδη συλλογική προστασία, όπως απαιτεί το δίκαιο και η λογική, η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ.

Προφανώς και αντιδρούμε στην περαιτέρω διάλυση του συλλογικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων.

Η δική μας σημαντική γραμμή άμυνας είναι αυτό που συνομολογήσαμε με την προεδρία του ILO στη Γενεύη το 2014.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News