default-image

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαθέτει ακίνητα αξίας 34 δισ.

Οικονομία
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαθέτει ακίνητα αξίας 34 δισ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακίνητα αξίας 34 δισ. διαθέτει προς αξιοποίηση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ετήσια έσοδα άνω των 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο.

Η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, θα πραγματοποιηθεί με την παραχώρησή της στους ενδιαφερόμενους επενδυτές από 50 μέχρι 99 έτη, με ετήσιο τίμημα 5% επί του προαναφερόμενου ποσού, γεγονός που συνεπάγεται ετήσια έσοδα άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως στο νησί Φλέβες στο Σαρωνικό, στην περιοχή Τούρλος στην Αίγινα, στο Πρασονήσι της Ρόδου κλπ.

Τέλος, ο υπουργός κάλεσε την επιμελητηριακή κοινότητα να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, με θέσεις και προτάσεις, εκπληρώνοντας το ρόλο της που είναι αυτός του συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα εθνικής οικονομίας.

Προλογίζοντας τον κ. Καμμένο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, έκανε λόγο για θετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι μπορούν να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, το λιανεμπόριο, οι δραστηριότητες αναψυχής, η επιχειρηματική στέγη, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News