Οικονομία

1.2 εκατομμύρια σύγχρονοι σκλάβοι στην Ευρώπη

Εξαιρετικά θλιβερά είναι τα στοιχεία έρευνας που θέλουν πάνω από 44.000 ανθρώπους εν έτει 2016 να ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Walk Free Foundation.

 Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 10.942.000, όσο είναι δηλαδή ο πληθυσμός των κατοίκων της χώρας μας, οι 44.200 ζουν σαν σύγχρονοι σκλάβοι. Την ίδια στιγμή, ΠΓΔΜ, Τουρκία και Πολωνία βρίσκονται στη "μαύρη λίστα" με τα υψηλότερα ποσοστά σύγχρονων σκλάβων στην Ευρώπη.

Γενικότερα στην Ευρώπη καταγράφονται τα χαμηλότερα νούμερα εκμετάλλευσης ανθρώπων, σε σχέση με τα συνολικά ποσοστά. Η Walk Free επισημαίνει ότι η Γηραιά Ήπειρος αποτελεί πηγή και κόμβο καταναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης κυρίως λόγω του προσφυγικού.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν σύγχρονες συνθήκες σκλαβιάς στην Ευρώπη. Και όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή αρκετά σοκαριστικά είναι τα στοιχεία σε παγκόσμια επίπεδο, καθώς πάνω από 45 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες δουλείας.

Σχόλια