Οικονομία

Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος τα περί κατάργησης 13ου και 14ου μισθού

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρουν πως στο φθινοπωρινό «πακέτο» για τα εργασιακά περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων μέτρων η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος» δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τα εργασιακά.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας κάνει λόγο για «κατασκευασμένες ειδήσεις που προσπαθούν να παρατείνουν την αβεβαιότητα».

Σύμφωνα, με τις πληροφορίες που δημοσίευσε Το Βήμα της Κυριακής, επίκειται ένα πακέτο μέτρων για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που η κυβέρνηση θα κληθεί να αποδεχθεί και να υλοποιήσει στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να απελευθερωθεί η επόμενη δόση το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σε αυτό το πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνονται μέτρα για την μείωση του εργατικού κόστους, περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ντόμινο απολύσεων, πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κατάργηση των δύο μισθών (δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας), θα αφορά κυρίως τους νεοπροσλαμβανόμενους, αφού για τους ήδη εργαζόμενους αναμένεται να προταθεί ο επιμερισμός των ποσών αυτών στους εναπομείναντες 12 μισθούς.

Σχόλια