default-image

Στο στόχαστρο και οι μικροοφειλέτες

Οικονομία
Στο στόχαστρο και οι μικροοφειλέτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στόχαστρο των εισπρακτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν και οι μικροοφειλέτες του Δημοσίου, που χρωστούν από 30 έως και 500 ευρώ, με στόχο να γεμίσουν τα ταμεία.

Ήδη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει στείλει σχετικά ειδοποιητήρια σε 50.000 οφειλέτες, που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από 30 έως και 500 ευρώ και οι οποίοι έχουν καθυστερήσει την εξόφλησή τους, υπενθυμίζοντάς τους την οφειλή τους και καλώντας τους να την «τακτοποιήσουν» εγκαίρως.

Να σημειωθεί πως, σ' αυτά τα πρώτα ειδοποιητήρια δεν υπάρχει αναφορά λήψης αναγκαστικών μέτρων, όπως κατασχέσεων, προσωποκράτησης κ.λπ., όμως υπάρχει σαφές μήνυμα ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα και δεν εξοφλούν το χρέος τους εκμεταλλευόμενοι την ανεκτικότητα του συστήματος θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι και με τις βαρύτερες ποινές της ισχύουσας νομοθεσίας.

Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν το 1,41 δισ. ευρώ, ενώ έως το τέλος Μαρτίου 2016 οι απλήρωτοι φόροι και πρόστιμα στις εφορίες ανέρχονταν σε 87,71 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα εάν σε αυτά προστεθούν και οι οφειλές στα τελωνεία τότε το σύνολο των οφειλών να ξεπερνά τα 90 δισ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News