default-image

Σταθάκης: Το 99% της συμφωνίας έχει ολοκληρωθεί

Οικονομία
Σταθάκης: Το 99% της συμφωνίας έχει ολοκληρωθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θεωρώ ότι το 99% των συμφωνηθέντων έχει πρακτικά ολοκληρωθεί», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup την περασμένη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ομαλά.

Υπάρχουν κάποια επιπλέον πράγματα, αλλά νομίζω ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιτύχει λίγο - πολύ μια συμφωνία και όλα θα εξελιχθούν ομαλά», σημείωσε ο υπουργός στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι. «Υπάρχουν τρία σημεία που απομένουν, υπάρχει κάποιο θέμα από την πλευρά μας για δημοσιονομικά ζητήματα, το 2017.

Θεωρώ, όμως, ότι θα υπάρξει λύση», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ορισμένα θέματα είναι πολύ ευαίσθητα, είναι ένα πολύ σφιχτό πρόγραμμα έως το 2018 - είναι εμπροσθοβαρές, αυτός είναι ο λόγος που η πρώτη αξιολόγηση είναι τόσο σημαντική και για τις δύο πλευρές. Επομένως, νομίζω ότι οι μικρές λεπτομέρειες θα εξεταστούν αργότερα».

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, βρίσκεται ήδη στο Παρίσι για να συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καθώς και στο φόρουμ του ΟΟΣΑ, το οποίο πραγματοποιείται εκ παραλλήλου.

Μιλώντας επίσης στο CNBC, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ότι είναι ρεαλιστικό να αναμένεται στο άμεσο μέλλον η εκταμίευση της νέας δόσης στην Ελλάδα. «Η συμφωνία προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλους τους όρους και θα εφαρμόσει όλα τα αναγκαία προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση», σημείωσε ο Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας: «Τώρα, κάνουμε πρόοδο σε αυτό - πράγματι, υπήρξαν κάποια μπρος πίσω, αλλά θα έλεγα γενικά ότι τα πράγματα είναι σε τροχιά και νομίζω ότι είναι ακόμη πολύ ρεαλιστικό ότι θα εκταμιεύσουμε στο πιο κοντινό μέλλον».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News