Οικονομία

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πρόσθετα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα

«Δεν υπάρχει πλέον καμία συζήτηση για πρόσθετα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο.

Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση του Eurogroup τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ «όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα βρέθηκε κάτω από μεγάλη πίεση, αλλά επέτυχε μια πολύ σημαντική οικονομική ανάπτυξη, την οποία δεν περίμενα».

Έπαινοι από την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών

Η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) χαιρέτισε επίσης « τη συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα» Όπως τόνισε ο πρόεδρος της BDI Μάρκους Κέρμπερ «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προώθησε την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα υιοθέτησε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσει καθώς χρειάζεται να προωθηθούν οι αποφάσεις για τις επενδύσεις και την ενίσχυση της απασχόλησης»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οικονομικού Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου Κλέμενς Φεστ τόνισε πώς αναμένει ότι θα υπάρξει μια εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτό θα βαρύνει τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Σχόλια