default-image

Ο διάλογος για το σχολείο έγινε μόνο εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Κρήτη
Ο διάλογος για το σχολείο έγινε μόνο εντός του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιτυχή», χαρακτήρισε το διάλογο για την Παιδεία ο υπουργός Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη συζήτηση επί του πορίσματος των εργασιών της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Επίσης, τόνισε ότι βασική επιδίωξη και κατά τη διάρκεια του διαλόγου, αλλά και μετά το πέρας του, είναι να υπάρξει ένα σχολείο «ποιότητας και ισότητας».

Επανέλαβε τέλος τη δέσμευση της κυβέρνησης για «μαζικούς διορισμούς» στο χώρο της εκπαίδευσης, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2017 και ανέφερε ότι, αν δεν αργούσε η αξιολόγηση, οι διορισμοί θα ήταν ήδη πραγματικότητα.

Δριμεία η επίθεση από το ΠΑΣΟΚ. Η αποτυχία του διαλόγου για την Παιδεία ήταν παταγώδης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Τα θεσμικά όργανα διαλόγου για την εκπαίδευση ΕΣΥΠ και ο θεσμικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας το ΙΕΠ, έχουν μείνει επιμελώς έξω από κάθε διαδικασία διαλόγου και έχουν υποβαθμιστεί από την κυβέρνηση» καταγγέλλει.

Ο διάλογος έγινε στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι με τους εκπαιδευτικούς . Ο υπουργός υποβάθμισε το ολοήμερο σχολείο και ο Σεπτέμβριος του 2017 θα είναι δύσκολος για όλες τις πλευρές, δασκάλους, μαθητές, γονείς, επεσήμανε στο Ράδιο 9,84 ο δάσκαλος Μανόλης Μπελαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News