default-image

Ντάισελμπλουμ: Τις επόμενες εβδομάδες η εκταμίευση της δόσης

Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Τις επόμενες εβδομάδες η εκταμίευση της δόσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πιθανόν να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της δόσης τις προσεχείς εβδομάδες. Σήμερα θα ακούσουμε από τους Θεσμούς αν ψηφίστηκαν όσα έπρεπε με το σωστό τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση, όπως είπε έκανε μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες. Ελπίζω να έχουμε πλήρη συμφωνία και να προχωρήσουμε περισσότερο. Δε θα γίνει «κούρεμα» στο χρέος, ξεκαθάρισε. Αυτό που θα δούμε είναι το ετήσιο βάρος. Αν χρειαστεί θα κινηθούμε για να άρουμε αυτά τα προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ τόνισε ότι «στόχος της συνάντησης είναι να έχουμε συμφωνία με το Ταμείο». Σημείωσε ότι υπάρχουν χώρες που θέλουν την παρουσία του και γι' αυτό δεν είναι επιλογή να συνεχίσουμε χωρίς αυτό, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τα αιτήματα του ΔΝΤ για το χρέος απάντησε ότι υπάρχουν προβλήματα και αυτά φαίνονται στην ανάλυση χρέους.

Το "παρών" στο σημερινό Eurogroup έδωσε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος εισήλθε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Νωρίτερα, επίσης προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ότι «ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία επί της αρχής».

«Όλοι ανυπομονούν για το σημερινό Eurogroup. Πιστεύω ότι αυτό το Eurogroup θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αναφορικά με την ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος», πρόσθεσε ο Ντομπρόβσκις.

Ερωτηθείς για το εάν θα συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Σίγουρα θα είναι μέρος των συζητήσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πιστωτές, το Eurogroup, έχουν ορίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εξαιρουμένου του ονομαστικού κουρέματος, και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν εντός του νομικού πλαισίου του ESM και του EFSF».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News