Οικονομία

Κλάδεψαν τα δέντρα και πρόσφεραν τα ξύλα

Με γρήγορους ρυθμούς, αφήνοντας πίσω τους θετικά σχόλια της τοπικής κοινωνίας, ολοκληρώθηκαν τις τελευταίες μέρες εργασίες κλαδέματος των δέντρων στις Βασιλειές, από συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, ενώ, ενισχύοντας το έργο, συμμετείχε στην πορεία και η ομάδα της Περιφέρειας Κρήτης, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Τα ξύλα δίνονταν στους κατοίκους των Βασιλειών, κίνηση που έχει σχολιαστεί με πολύ θετικό τρόπο από την τοπική κοινωνία, με τα σχόλια να αφορούν κυρίως στο πρόσωπο της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χρυσούλας Κωστάκη, αλλά και στη δημοτική Αρχή, που έλαβαν από κοινού αυτήν την ανθρώπινη απόφαση.

Με επιστολή της στη "Νέα Κρήτη", η Χρυσούλα Κωστάκη θέλησε να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, προσωπικά τον κ. Κουκιαδάκη, και την προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών και Έργων Χαρά Τριαματάκη για την πραγματοποίηση του κλαδέματος πεύκων στον περιφερειακό δρόμο των Βασιλειών.

«Πιστεύουμε στη συνέχεια της συνεργασίας μας σε θέματα αρμοδιοτήτων της Π.Ε., για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της κοινότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", η Χρυσούλα Κωστάκη ανέφερε, εξάλλου, ότι οι εργασίες κλαδέματος των πεύκων, των ευκαλύπτων και γενικά όλων των δέντρων που κοσμούν τις Βασιλείες και προσφέρουν οξυγόνο και δροσιά σε κατοίκους και περαστικούς, συνεχίστηκαν τόσο από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου όσο και από την ομάδα της Περιφέρειας Κρήτης, στις περιοχές αρμοδιότητας που έχει η κάθε υπηρεσία.

Μέσα στο χωριό, όπου υπάρχουν δέντρα, τα συνεργεία δούλεψαν σωστά και μεθοδικά, ενώ όσοι κάτοικοι επιθυμούσαν, με δικά τους ξυλοκοπτικά μηχανήματα και μεταφορικά οχήματα, μπόρεσαν να πάρουν ξύλα και να τα μεταφέρουν στα σπίτια τους για τα τζάκια και τις ξυλόσομπές τους.

Καυσόξυλα σε άπορους με εισοδηματικά κριτήρια

Μάλιστα, τις πρώτες μέρες του κλαδέματος, η Χρυσούλα Κωστάκη μερίμνησε, έτσι ώστε να μεταφερθούν μεγάλες ποσότητες ξύλων σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με βάση τα ισχύοντα εισοδηματικά τους κριτήρια. Αφού έγινε αυτή η μεταφορά, δόθηκε στη συνέχεια το "πράσινο φως", ώστε να μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να πηγαίνουν εκεί όπου κλαδεύονται τα δέντρα και να παίρνουν ξύλα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με κάθε ασφάλεια για τους εργάτες και τους επιβλέποντες, ενώ ασφαλώς και ελήφθησαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια των διερχομένων. Εκτός από το κλάδεμα των δέντρων, από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης υπάρχουν και άλλα θέματα, τα οποία δρομολογούνται στον κεντρικό δρόμο των Βασιλειών, δηλαδή στη λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης, με κατεύθυνση τον Άγιο Βλάση.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια