default-image

Αιχμές σε βάρος Γερμανών διπλωματών για τις οφειλές

Οικονομία
Αιχμές σε βάρος Γερμανών διπλωματών για τις οφειλές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε μια σκληρή ανακοίνωση το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών ανακοινώνει ότι δεν συμμετέχει στο συνέδριο που πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες στο Λέχοβο και αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς των Γερμανών διπλωματών.

Όπως αναφέρει:.

"Παρ' όλο που ο Πρέσβης της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν σχετίζονται τα θέματα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με το θέμα του λεγόμενου «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον», το Εθνικό Συμβούλιο θεωρεί ότι προηγείται το θέμα της εξόφλησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα κι έπονται όλα τα' άλλα.

Επειδή μάλιστα υπάρχουν μερικοί που ισχυρίζονται ότι με τα 115 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα εξοφλήθηκαν, δήθεν, οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για να μη βρεθεί οποιαδήποτε άλλη γερμανική κυβέρνηση να πει το ίδιο, γι' αυτό δεν δεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε προσφορά από το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», όπως και από το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας».

Για τους παραπάνω λόγους, το Εθνικό Συμβούλιο δεν συμμετέχει στο συνέδριο που πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες στο Λέχοβο και δεν το θεωρεί θετική εξέλιξη για την επίλυση του μείζονος ζητήματος των γερμανικών οφειλών.

Θεωρεί δε ότι οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις, τις οποίες και καταγγέλλουμε.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου

Μανώλης Γλέζος

Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής

Στέφανος Ληναίος

Τα μέλη της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής

Δημήτρης Αλευρομάγειρος

Στέλιος Ζαμάνος

Βασίλης Μπρακατσούλας

Χρήστος Τσιντζιλώνης

Δημήτρης Χαντζαρόπουλος"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News