Οικονομία

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο από πυρκαγιές

Ξεκίνησε κι επίσημα, από την 1η Μαΐου, η αντιπυρική περίοδος. Μέχρι 31 Οκτωβρίου απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, ενώ έχει ήδη εκδοθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το σχετικό μήνυμα με τις απαγορεύσεις αλλά και τις κυρώσεις στους παραβάτες.

Μιλώντας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" ο νέος περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη κ. Γιάννης Μαραγκάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και στα λεγόμενα επικίνδυνα σημεία που χρειάζονται αυξημένη προσοχή.

Μάλιστα στην Κρήτη όπως τόνισε οι περιοχές από τις Βρύσες μέχρι τις Καλύβες Χανίων, τα νότια του Ρεθύμνου, περιοχές της Μεσαράς και της Βιάννου αλλά και της Ιεράπετρας, χρειάζονται μια αυξημένη επαγρύπνηση λόγω ορισμένων ιδιαιτεροτήτων.

Ρεκόρ στις συλλήψεις

Το 2015 είχαμε συνολικά 31 αυτόφωρα μετά από συλλήψεις ατόμων που πιάστηκαν να παραβιάζουν τους κανόνες και να ανάβουν φωτιές. Το τρομακτικό όμως είναι ότι από τις αρχές του 2016 μέχρι και χτες έχουμε ήδη 24 συλλήψεις και δεν είμαστε καν στη μέση της χρονιάς. Αυτά τα στοιχεία ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη κ. Γιάννης Μαραγκάκης.

Περιοχές στο "κόκκινο":

ΑΠΟ ΒΡΥΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΒΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΝΟΤΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΜΕΛΑΜΠΕΣ, ΠΛΑΚΙΑΣ, ΣΠΗΛΙ)

ΜΕΣΑΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ)

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV.

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια