default-image

Τι έγινε στο Euroworking Group

Οικονομία
Τι έγινε στο Euroworking Group

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες θα είναι οι διεργασίες μέχρι την 24η Μαΐου, τουλάχιστον σε ότι αφορά το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Τουλάχιστον αυτό φάνηκε κατά τη συνεδρίαση χθες βράδυ στις Βρυξέλλες της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» για το χρέος, παρά μόνον το κούρεμα.

Ο ίδιος είπε πως προτείνει «να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμα για την αναδιάρθρωση του χρέους, να αντικαταστήσουμε κάποια ακριβά δάνεια γρηγορότερα και να τα αντικαταστήσουμε με κάποια φθηνά». Πιο δύσκολο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, είναι «πώς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όλα θα παραμείνουν στη σωστή πορεία για τις επόμενες δεκαετίες».

Κατά πληροφορίες στη συνεδρίαση του Euroworking Group υπήρξε πρόοδος σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό για τα επιπλέον μέτρα και με τη συμβολή του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διασφαλίστηκε ότι από την Ελλάδα δεν θα ζητηθεί τίποτα παραπάνω από ότι περιέχεται στο έγγραφο της Κομισιόν που παρουσιάστηκε στο Εurogroup της 9ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση ορισμένα κράτη-μέλη εξέφρασαν αμφιβολίες για την εκδοχή της ελάφρυνσης χρέους που προτείνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) ενώ υπήρξε έντονη συζήτηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News