Οικονομία

Πως θα εξασφαλίσετε συμπληρωματικό εισόδημα από το σπίτι

Ενημερωτικές ημερίδες για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που επιθυμούν ν' αποκτήσουν συμπληρωματικό εισόδημα μέσα από την οικοτεχνία διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης.

Οι ημερίδες, τέσσερις στον αριθμό, θα διεξαχθούν κατά την τρέχουσα εβδομάδα, μία σε κάθε νομό της Κρήτης.

Η αρχή γίνεται σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 10 το πρωί, σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Άνω Καλέσα. Ακολουθεί η εκδήλωση του νομού Χανίων, αύριο Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 5:30 το απόγευμα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ιουλιανός Τσιράκης" στο Σκινέ.

Την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στο Εμπορικό Επιμελητήριο στον Άγιο Νικόλαο. Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει την Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 6:30 το απόγευμα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και το Δήμο Ρεθύμνου, στο "Σπίτι του Πολιτισμού".

Στις ημερίδες θα αναλυθεί το "Θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας" από στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Κρήτης. Εξειδικευμένα στελέχη θα αναλύσουν τις υγειονομικές απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων γάλακτος, ενώ ειδικοί απεσταλμένοι από την Περιφέρεια της Βενετίας θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από την εφαρμογή της οικοτεχνίας στη γειτονική Ιταλία.

Στο δεύτερο μέρος των ημερίδων θα γίνει εκτενής αναφορά στο μέτρο "Νέων Γεωργών" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με αφορμή και την προδημοσίευση της προκήρυξης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά σε νέους ηλικίας 18-40 ετών.

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια