default-image

Επαναφέρει το Grexit αλλά δηλώνει αισιόδοξος ο Σόιμπλε

Οικονομία
Επαναφέρει το Grexit αλλά δηλώνει αισιόδοξος ο Σόιμπλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο οι δηλώσεις Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε , σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ότι μία εξωτερική υποτίμηση - που σημαίνει και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας .

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης , ο κ.Σόιμπλε δήλωσε πως δεν είναι ακόμη βέβαιος για μία συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της, ωστόσο τόνισε πως την θεωρεί εφικτή.

 «Μπορούμε να την επιτύχουμε», είπε από το Βερολίνο και πρόσθεσε πως η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν είναι αυτή τη φορά τόσο δραματική, όσο πέρυσι.

Την ίδια ώρα πάντως ο γερμανός αξιωματούχος, δηλώνει αισιόδοξος για πρώτη φορά όσον αφορά την Ελλάδα.

«Αναφορικά με την Ελλάδα είμαι αισιόδοξος για πρώτη φορά» είπε, σύμφωνα με το Reuters, και πρόσθεσε πως για πρώτη φορά οι Έλληνες συμφώνησαν να δεχτούν αξιωματούχους από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, για να εργαστούν πάνω στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Πάντως, η αισιοδοξία του δεν στάθηκε αρκετή για να τον κάνει να συγκρατήσει το «καρφί» για τη χώρα. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «Οι Έλληνες τώρα θα αποκτήσουν την εμπειρία του πώς είναι η σύγχρονη διοίκηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News