default-image

ΠΝΟ και δημοσιογράφοι ξεκινούν τις νέες απεργίες

Κρήτη
ΠΝΟ και δημοσιογράφοι ξεκινούν τις νέες απεργίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή στην αγορά από τις απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα ύψους 3-3,6 δις ευρώ.

Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις όσο δύσκολες κι είναι για το λαό. Αποτελούν τη μοναδική λύση του προβλήματος, δήλωσε από την Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας. Μονόδρομος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σύμφωνα με τον ίδιο .

«Η πιο κρίσιμη συζήτηση είναι αυτή για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γίργι Κατάινεν. Μετά από χρόνια λιτότητας και μέτρων, «ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ανάπτυξη, επενδύσεις και απασχόληση» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι μόνο με αναπτυξιακή ώθηση μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Εντός της εβδομάδας στη βουλή και η κατάθεση του ασφαλιστικού.

Σε θέση μάχης παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς.

Την πρώτη 48ωρη ανακοίνωσε η ΠΝΟ. Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία είχαν προειδοποιήσει από τον Φεβρουάριο ότι θα κορυφώσουν τη συνδικαλιστική τους παρέμβαση με νέες δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή ή και νωρίτερα, εφόσον κριθεί αναγκαίο και μέχρι την ολοκληρωτική απόσυρσή του.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την Πέμπτη κατέρχονται και οι δημοσιογράφοι. Την Παρασκευή σε νέα συνεδρίαση τους οι διοικήσεις των ενώσεων θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Συγκεκριμένα:

Στην προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή σε όλα τα ΜΜΕ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), μετά από σύσκεψη των προέδρων και των μελών όλων των ΔΣ των Σωματείων της Ενημέρωσης που συγκάλεσε για το Ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υλοποιώντας την κοινή βούληση όλων των εκπροσώπων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής:

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.

Σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.

Την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ «για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τις επόμενες ημέρες».

Στον Π.Παυλόπουλο η ΓΕΣΕΒΕ

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας η ΓΕΣΕΒΕ με την πρόταση για τη χάραξη Εθνικής πολιτικής από το σύνολο κομμάτων και φορέων.

Ζητήσαμε την κοινή συνεδρίαση των παραπάνω με στόχο να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα, δήλωσε ο Μπάμπης Λεκάκης στο Ράδιο 9,84 καθώς η πραγματικότητα είναι απογοητευτική για το σύνολο των επιχειρήσεων.

Σήμερα η συνάντηση της διοίκησης της ΓΕΣΕΒΕ με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Β.Κρητικός: προ των πυλών το 4ο Μνημόνιο

Υπάρχουν ακόμα περιθώρια διαπραγμάτευσης αρκεί να σοβαρευτούν και να διαπραγματευτούν εκτιμά ο πρόεδρος των δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός , φοβούμενος ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το 4ο Μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών.

Χαρακτήρισε αδιέξοδη τη σημερινή πολιτική και διερωτήθηκε  πως  άφησαν δύο πραγματικές πηγές πλούτου ανεκμετάλλευτες στα χέρια αδαών, τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

Αναφορικά με τις χαμένες ευκαιρίες περί επενδύσεων και τις θέσεις εργασίας εύστοχα ανέφερε πως η στροφή μπορεί να γίνει με 11.000 επενδύσεις αυτόματα.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας χρονικά παραπέμπει σε 45 χρόνια από σήμερα.

Γ.Πολιουδάκης: Ήρωες όσοι κράτησαν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους

Όσοι κράτησαν τις επιχειρήσεις τους μέχρι σήμερα ανοικτές είναι ήρωες. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει κάθε ημέρα.  Η αγορά κινείται αντίστροφα εδώ και χρόνια. Ουδείς το αντιλήφθηκε η θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Γιώργου Πολιουδάκη.

Το πλεόνασμα του 3,5% δεν μπορεί να επιτευχθεί

Πάμε πίσω την οικονομία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εικόνα άλλο, ούτε είναι δυνατόν να μιλήσουμε για πλεόνασμα 3,5% το 2018 με τέτοια υφεσιακά μέτρα, επισήμανε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρος Καρτέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι φοροτεχνικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 5 Μαΐου, διαφωνώντας με το ασφαλιστικό και φορολογικό.  

Γνωρίζουν τι προκαλούν με τις αποφάσεις τους. Το γιατί δεν ξέρω

Λουκέτα, μαύρη εργασία  και ανεργία. Αυτό έχουμε σήμερα. Το Γνωρίζουν όλοι. Εντός κι εκτός της χώρας. Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί το κάνουν ωστόσο με την κοινή λογική, σχολιάζει ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News