default-image

Δ. Μάρδας: Έχουν υπάρξει κάποιες συνεργασίες με Σύρους επιχειρηματίες

Οικονομία
Δ. Μάρδας: Έχουν υπάρξει κάποιες συνεργασίες με Σύρους επιχειρηματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι λάτρεις της μιζέριας αντιμετώπισαν την πρόταση για το "θερινό Νταβός" πολύ βιαστικά, με επικριτικό και ειρωνικό τρόπο», ανέφερε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι" το βράδυ της Τετάρτης, ο οποίος εκτιμά ότι πρόκειται για μία «ωραία προσπάθεια» η οποία «ενθουσίασε πολύ κόσμο».

Ο υφυπουργός επίσης τόνισε ότι για την υλοποίηση του έργου απαιτούνται προσεκτικά βήματα, ενώ αναφερόμενος στην πρότασή του για προσέλκυση επενδυτών μεταξύ των προσφύγων, διευκρίνισε ότι απευθύνεται σε Σύρους επιχειρηματίες, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν υπάρξει κάποιες συνεργασίες.

Σε ό,τι αφορά τα capital controls, τα χαρακτήρισε δυσάρεστη κατάσταση, εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν επηρεάζουν άμεσα την τουριστική κίνηση, ενώ παρατήρησε ότι προοδευτικά θα αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Βέβαιος ότι δε θα επαναληφθεί το σκηνικό του 2015, εμφανίστηκε ο κ. Μάρδας, ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση, ενώ επικαλέστηκε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, σύμφωνα με τους οποίους υπάρχει προσέγγιση των δύο πλευρών. «Ποτέ δεν ήθελα να ήμουν στη διαπραγμάτευση και ποτέ δεν συμμετείχα. Με ενδιαφέρουν άλλα πράγματα, όπως η διαχείριση και η στρατηγική», ξεκαθάρισε ο κ. Μάρδας.

Όσον αφορά την αξιολόγηση, ο κ. Μάρδας εκτίμησε ότι μέσα στον Απρίλιο θα κλείσει, ενώ αναφερόμενος στην επιχειρηματικότητα, είπε ότι «αν αυτή η κυβέρνηση δεν την αγαπούσε, δεν θα προσπαθούσε να απλουστεύσει τον κυκεώνα της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Σχετικά με την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, όπως αναφέρει το protothema.gr, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα περάσουν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για «εκπλήξεις», δεδομένου ότι, όπως είπε, 222 βουλευτές ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News