Οικονομία

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες στο επίκεντρο

Οι ΗΠΑ επικεντρώνουν την προσοχή τους, σε θέματα νομισματικών ισοτιμιών κατά τις διασκέψεις της ομάδας χωρών G20, του ΔΝΤ, αλλά και της Παγκόσμιας Τράπεζας, δίνοντας έμφαση στην υιοθέτηση άμεσων πρακτικών που διασυνδέουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες με την πραγματική οικονομία, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Ουάσιγκτον θα υποστηρίξει την αύξηση των επενδύσεων που συνδέονται με την κατασκευή υποδομών, σε μια προσπάθεια αύξησης της μεσοπρόθεσμης ζήτησης, που επηρεάζει και τη ζήτηση του πετρελαίου. Οι ΗΠΑ προωθούν επίσης, ατζέντα με μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Στη διάρκεια των εργασιών της ομάδας χωρών G20 θα δώσουμε έμφαση στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι χώρες-μέλη της αναφερόμενης ομάδας, για την άμεση υιοθέτηση πρακτικών που διασυνδέουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες επί τη βάσει της κίνησης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και την αποφυγή καθορισμού των συναλλαγματικών ισοτιμιών με ανταγωνιστικά κριτήρια," τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

Σχόλια