default-image

Βάζουν "φωτιά" στα τσιγάρα με αυξήσεις εως 1 ευρώ!

Οικονομία
Βάζουν "φωτιά" στα τσιγάρα με αυξήσεις εως 1 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πονοκέφαλο» στους καπνιστές και οργή στους περιπτερούχους προκαλεί η πρόθεση αύξησης στην τιμή των τσιγάρων.  

Μια σειρά από έμμεσους φόρους έχουν "κλειδώσει" όπως φάνηκε μετά και το τέλος της μαραθώνιας διαπραγμάτευσης και το... ξημέρωμα  φαίνεται ότι έφερε νέα αύξηση στα τσιγάρα. Ο φόρος αυτός είχε συζητηθεί εδώ και μέρες, ωστόσο ήταν ένα από τα χαρτιά που θα απέσυρε η κυβέρνηση στην περίπτωση που τα νούμερα έβγαιναν σύμφωνα με το newsit.gr.

Η σημερινή ημέρα όμως φαίνεται ότι "κλειδώνει" τον φόρο.

Ελένη Χαιρέτη: Φορομπηξία στα καπνικά προϊόντα

Οι διαρροές για νέα αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα, στη ουσία δεν λύνει καν το εισπρακτικό θέμα για το κράτος, το οποίο επιχειρεί να ισοφαρίσει απλά την χασούρα του σε έσοδα , από την μη καταπολέμηση του λαθραίου και παράνομου καπνικού προϊόντος. Αυτό δηλώνει η πρόεδρος των περιπτερούχων  Ελένη Χαιρέτη μιλώντας στον 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Προανήγγειλε μάλιστα δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου, ο οποίος όπως είπε κινδυνεύει απλά να κάνει τον εισπράκτορα του κράτους και σταδιακά να εγκαταλείψει τις δραστηριότητες του,αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βαριές οικονομικές υποχρεώσεις.

0,15 εως 1 ευρώ οι αυξήσεις

Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι μεγάλες και έτσι όλα δείχνουν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουν αύξηση της τάξης των 0,15 με 0,20 ευρώ στα λεγόμενα φθηνά πακέτα, ενώ στα ακριβά η αύξηση μπορεί να αγγίξει και το ένα ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News