default-image

Άκαρπος ο μαραθώνιος – νέο ραντεβού στις 15:00

Οικονομία
Άκαρπος ο μαραθώνιος – νέο ραντεβού στις 15:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκαρπος ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος διαβουλεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, ο οποίος ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί.

 «Έχει γίνει σημαντική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία για τα "κόκκινα δάνεια" αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία» δήλωσε νωρίς το πρωί ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως ανέφερε η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σήμερα, καθώς αύριο Τρίτη αναχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Πρόσθεσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το φορολογικό και πως το μεσημέρι θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια.

Ως τις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις βρισκόταν και ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

«Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. 'Εχουμε φτάσει κοντά» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης για τα «κόκκινα» δάνεια.

Το νέο ραντεβού Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους θεσμούς έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι.

Ο πρώτος γύρος της νέας συνάντησης αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη και σε αυτή τη φάση με το κουαρτέτο συζητά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Θα ακολουθήσουν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στη συνέχεια, θα συζητηθούν τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News