default-image

Η ανάπτυξη της κρητικής υπαίθρου στο επίκεντρο της Περιφέρειας

Κρήτη
Η ανάπτυξη της κρητικής υπαίθρου στο επίκεντρο της Περιφέρειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη της υπαίθρου σε όλη την Κρήτη με την εκτέλεση νέων έργων και δράσεων που παράλληλα θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της διαβούλευσης που ξεκίνησε ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τις τέσσερις Αναπτυξιακές Εταιρείες του νησιού.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους Προέδρους και τα στελέχη των Αναπτυξιακών Εταιρειών συζητήθηκε η υλοποίηση του νέου Leader αλλά και των ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους παραγωγικούς φορείς αλλά και στους πολίτες να καταθέσουν  εφικτές προτάσεις για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων-δράσεων στην ενδοχώρα.

«Μόνο μέσα από τη συνεργασία που πάντα ως Περιφέρεια προωθούμε μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του νησιού. Ως Κρήτη επιδιώκουμε την ένωση δυνάμεων, να προχωρήσουμε μαζί με όλους τους παραγωγικούς φορείς και να διασφαλίσουμε τις  χρηματοδοτήσεις. Δεν πρέπει ωστόσο να έχουμε τα προβλήματα της προηγούμενης περιόδου και βασικό μας μέλημα είναι ο καλός σχεδιασμός» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με όλες της Αναπτυξιακές θα ενημερώσουμε την κοινωνία, θα καλέσουμε τους πολίτες να καταθέσουν αναπτυξιακές προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με βασικό μέλημα την απασχόληση και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια των Αναπτυξιακών Εταιρειών του νησιού, το τονίζω αυτό, γιατί υπήρχαν διαφορετικές απόψεις από το Αθηνοκεντρικό κράτος».

Ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων-Πρόεδρος Αναπτυξιακής Ηρακλείου Μανόλης Κοκοσάλης επεσήμανε: «Σήμερα στο πλαίσιο της σύσκεψης ξεκινάμε την συζήτηση για την αξιοποίηση του νέου Leader καθώς το παλιό ολοκληρώθηκε. Εξετάζουμε τον χώρο ευθύνης της κάθε Αναπτυξιακής και θα δούμε ποιες δράσεις θα ενταχθούν στο κάθε πρόγραμμα που είναι το νέο Leader και τα ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου).

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου-Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε: «Εξετάζουμε σήμερα τους τρόπους ανάπτυξης των νέων Προγραμμάτων όπως είναι το νέο Leader. Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους παραγωγικούς φορείς να συνδράμουν τις Αναπτυξιακές, την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό για την νέα Προγραμματική Περίοδο. Ξεκινάμε άμεσα την πρώτη φάση που είναι το σημαντικότερο κομμάτι για την υλοποίηση των αναπτυξιακών Προγραμμάτων που θα φέρουν όφελος στη κοινωνία και στο τόπο».

Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Μανόλης Καλλέργης πρόεδρος δ.σ. ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης, Γιώργος Μαυρογιάννης διευθυντής Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Δημήτρης Παττακός διευθυντής ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης, Χαράλαμπος Αντωνακάκης διευθυντής Αναπτυξιακής Λασιθίου, Αμαλία Ταβλαδωράκη συντονίστρια Leader Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Εύη Βρέντζου συντονίστρια leader  ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης, Σοφία Μιχάκη συντονίστρια leader ΟΑΚ ΑΕ.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News