Οικονομία

Αρχές Μαΐου πιθανή ολοκλήρωση αξιολόγησης

Σε πιθανή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στις αρχές Μαΐου αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

«Η ελπίδα μου είναι ότι θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε αυτή την αξιολόγηση στις αρχές Μαΐου, πριν το ορθόδοξο Πάσχα», τόνισε.

"Καμπανάκι" Λαγκάρντ για ανάπτυξη της οικονομίας

Ωστόσο ισχυρότερες δράσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας ζήτησε η Κριστίν Λαγκάρντ, που τόνισε ότι η ανάκαμψη παραμένει αργή, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Πανεπιστήμιο του Geothe στην Φρανκφούρτη.

Η κ. Λαγκάρντ δεν προχώρησε σε δηλώσεις για τις αποκαλύψεις των WikiLeaks το σαββατοκύριακο ούτε αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΔΝΤ και της Ελλάδας για τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Δήλωσε μόνο ότι οι χώρες με υψηλά ή αυξανόμενα κόστη δανεισμού θα πρέπει να επιδιώξουν περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση.

Μάλιστα, η επικεφαλής του Ταμείου κάλεσε τις παγκόσμιες οικονομίες να κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν την ανάπτυξη, προειδοποιώντας παράλληλα ότι χωρίς αποφασιστική δράση οι κίνδυνοι θα αυξάνονται.

Σχόλια