default-image

Γ. Σταθάκης: Γύρω στις 27 Απριλίου το κλείσιμο της αξιολόγησης

Οικονομία
Γ. Σταθάκης: Γύρω στις 27 Απριλίου το κλείσιμο της αξιολόγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γύρω στις 27 Απριλίου εκτίμησε ο Γιώργος Σταθάκης ότι θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups», το οποίο διοργανώνεται από τον Economist, στο Βερολίνο, ο έλληνας υπουργός και παράλληα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο η συνταξιοδοτική, όσο και η φορολογική μεταρρύθμιση θα «περάσουν» από την ελληνική Βουλή δίχως σημαντικά προβλήματα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώνεται «μέρα με τη μέρα», ενώ εκτίμησε ότι το β' εξάμηνο του 2016, το ΑΕΠ θα επανέλθει σε περίοδο αύξησης. «Βλέπουμε μία ισχυρή κυκλική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία» σημείωσε, ενδεικτικά.

Ο υπουργός Οικονομίας έκανε ειδική μνεία και στο ζήτημα του χρέους. «Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρξουν νέες συζητήσεις για τα ομόλογα, τα οποία ωριμάζουν μετά το 2022».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News