default-image

Αποκλεισμός του υπουργείου υγείας από την ΠΟΕΔΗΝ

Οικονομία
Αποκλεισμός του υπουργείου υγείας από την ΠΟΕΔΗΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του υπουργείου Υγείας προχώρησαν νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. 

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άπλωσαν μάλιστα στην είσοδο του υπουργείου ένα μεγάλο πανό με φωτογραφία τον πρωθυπουργό με μούσι και μύτη «Πινόκιο», λόγω... Πρωταπριλιάς. 

«Πρωταπριλιάτικα ψέματα-2/4/2015- με δέσμευση του πρωθυπουργού από το προηγούμενο έτος που έλεγε ότι εντός του 2015 θα προσλάβει στο ΕΣΥ 4500 νέους υπαλλήλους και πως θα αυξήσει την χρηματοδότηση», γράφει από πάνω.

''Η μέρα είναι σημαδιακή, επετειακή, βάση των όσων ακούγαμε την ίδια περίοδο πέρυσι και της τραγικής πραγματικότητας στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία σήμερα'', είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

''Οι εργαζόμενοι'' συνέχισε ''δίνουν πραγματική μάχη προκειμένου να κρατήσουν τα νοσοκομεία σε λειτουργία, τα οποία υποστελεχωμένα και με δεδομένη την υποχρηματοδότηση τους βλέπουν το αύριο μόνο μέσω συγχωνεύσεων κλινικών και νοσοκομείων και της ιδιωτικοποίησης της υγείας''.

 Σε μια συμβολική κίνηση, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα αλυσοδέθηκαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας προκειμένου, να καταδείξουν ότι είναι δέσμιοι των ελλείψεων σε προσωπικό και της ελλιπούς χρηματοδότησης, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News