default-image

Οι ελληνικές τράπεζες ξεκινούν να παρέχουν την λύση ηλεκτρονικών πληρωμών

Οικονομία
Οι ελληνικές τράπεζες ξεκινούν να παρέχουν την λύση ηλεκτρονικών πληρωμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έναρξη της λύσης ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank για αγορές μέσω διαδικτύου από ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες τους από το τέλος Απριλίου 2016 ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και η MyBank.

Η λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank εξασφαλίζει στους πληρωτές τη δυνατότητα απευθείας χρέωσης του τραπεζικού τους λογαριασμού για αγορές σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου (online shopping) με απλό, αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο.

H επιλογή του εικονιδίου της MyBank στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού εμπόρου ανακατευθύνει τον πληρωτή στις λύσεις internet ή/και mobile banking της τράπεζας συνεργασίας του από την οποία και μπορεί να πληρώσει επιβεβαιώνοντας μια SEPA εντολή μεταφοράς πίστωσης με προτυπωμένες όλες τις σχετικές πληροφορίες (όνομα και λογαριασμός δικαιούχου, ποσό, νόμισμα, προϊόν ή υπηρεσία αγοράς, κ.λπ.).

Οι τράπεζες-μέλη της ΕΕΤ: Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, με μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 94%, θα ξεκινήσουν να παρέχουν, από το τέλος Απριλίου, τη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank εξασφαλίζοντας στους ηλεκτρονικούς εμπόρους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας τη δυνατότητα εισπράξεων από το σύνολο, σχεδόν, των πληρωτών/ χρηστών υπηρεσιών internet και mobile banking.

Η λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank είναι ήδη διαθέσιμη στην Ιταλία, στη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο και στο Βέλγιο.

«Η εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και προκλήσεις για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Πιστεύουμε ότι η λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank αποτελούν μία σωστή στρατηγική κίνηση για τις τράπεζες-μέλη μας», ανέφερε ο Καθηγητής κ. Χρήστος Γκόρτσος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών: «Η λύση της MyBank επιτρέπει στις ελληνικές τράπεζες τη δυνατότητα να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα εύκολο, αξιόπιστο και ασφαλή τρόπο για να πραγματοποιούν τις αγορές τους στο διαδίκτυο πληρώνοντας μέσω του περιβάλλοντος ηλεκτρονικής τραπεζικής της τράπεζάς τους με το οποίο είναι εξοικειωμένοι».

«Είμαστε πολύ περήφανοι που οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχουν επιλέξει την MyBank ως βασική επιλογή για τη διευκόλυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών των πελατών τους μέσω διαδικτύου ή/και μέσω φορητών συσκευών τόσο σε εγχώριο όσο και σε διασυνοριακό επίπεδο. Με τη συνεχώς αυξανόμενη χρήση της MyBank στην Ευρώπη όλο και περισσότεροι τουρίστες από το εξωτερικό θα μπορούν να πληρώνουν τις αγορές τους σε ηλεκτρονικούς εμπόρους της Ελλάδας όπως, ενδεικτικά, ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και αεροπορικές εταιρείες», δήλωσε ο κ. John Broxis, Διευθύνων Σύμβουλος της MyBank.

Η εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ) θα αναλάβει την υλοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών διασύνδεσης των ελληνικών τραπεζών στη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών διατραπεζικού συμψηφισμού και εκκαθάρισης των εν λόγω πληρωμών σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ρόλος της ΔΙΑΣ αναμένεται να είναι καταλυτικός για τη μαζική υιοθέτηση της λύσης ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank από πληρωτές και ηλεκτρονικούς εμπόρους της χώρας μας.

Οι πληρωτές που θα χρησιμοποιούν τη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank δεν χρειάζεται να επικοινωνούν τις λεπτομέρειες πληρωμής τους ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες/δεδομένα σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα ή σε τυχόν άλλα τρίτα μέρη, δεδομένου ότι η διαδικασία πληρωμής πραγματοποιείται στο ασφαλές περιβάλλον ηλεκτρονικής τραπεζικής της τράπεζας τους (internet ή/και mobile banking). Οι ηλεκτρονικοί έμποροι που χρησιμοποιούν τη MyBank για τις εισπράξεις τους θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την πραγματοποίηση της πληρωμής από τον πελάτη τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News