Οικονομία

Επιστροφή τρόκας στις 2 Απρίλη στην Αθήνα

Επιστρέφει το κουαρτέτο το Σάββατο 2 Απριλίου, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, έτσι ώστε να γίνει περαιτέρω πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη πρώτη αξιολόγηση.

Η πληροφορία αυτή έρχεται να προστεθεί στις σημερινές δηλώσεις του Ντέκλαν Κοστέλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης μελών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για δυνατότητα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Όπως φαίνεται, έχει γίνει αρκετή πρόοδος στο τεχνικό επίπεδο, έτσι ώστε να επιτραπεί η επιστροφή των επικεφαλής, με ανοιχτά, ωστόσο, να παραμένουν ακόμα τα ζητήματα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, τα κόκκινα δάνεια και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Καθοριστικό αναμένεται να είναι συνεπώς το Eurogroup στις 22 Απριλίου για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, καθώς εκεί θα αποφασιστεί (όπως και στο προπαρασκευαστικό όργανό του, το EuroWorking Group), το κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για να κλείσει η αξιολόγηση και να προχωρήσουμε στη συζήτηση για το χρέος.

Σχόλια