default-image

Β.Κρητικός: Από 1ης-1ου-2016 έκλεισαν 10.000 επιχειρήσεις

Κρήτη
Β.Κρητικός: Από 1ης-1ου-2016 έκλεισαν 10.000 επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγωμένη η αγορά με τα νέα μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών και με τις επιβεβαιώσεις ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών που  μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) δήλωσε πως: ''Θα έχουμε κλείσει τη διαπραγμάτευση έως τις 15 Απριλίου γιατί μετά έχουμε τη Σύνοδο του ΔΝΤ''.

Πρόσθεσε πως οι δανειστές έχουν δεχθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα 3% του ΑΕΠ, όπως προτείνει η Κομισιόν και όχι 4,5% που ήταν η θέση του ΔΝΤ. 

Πρόκειται για μέτρα που μεταφράζονται σε 5 δις. ευρώ.

Οι τομείς που εστιάζεται το υπουργείο φέρονται να είναι τρείς.

Τα Καύσιμα με την Αύξηση της φορολογίας στο ντίζελ μέσω της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με τη βενζίνη.

Στο μέτωπο των συντάξεων παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικής υποχώρησης στο θέμα της αύξησης των εισφορών, χωρίς να διώχνουν έχει αποκλειστεί το σενάριο για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος. Στο τραπέζι βρίσκονται οι αλλαγές στο αφορολόγητο και τη νέα φορολογική κλίμακα.

Απογοήτευση , δυσφορία και θυμό προκαλούν οι κινήσεις αυτές στους φορείς της Αγοράς με τον Βαγγέλη Κρητικό να επισημαίνει στο Ράδιο 9,84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι εκρηκτική και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μανόλη Κουμαντάκη να διερωτάται μήπως ο στόχος είναι η εξαθλίωση των μικρομεσαίων.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι θέσεις επίσης του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά.

Αναλυτικά :

Β.Κρητικός: Έκλεισαν 10.000 επιχειρήσεις από την αρχή του χρόνου

Εκρηκτική η κατάσταση στην οικονομία και εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση του Πρωθυπουργού περί Ανάστασης αυτής, επισήμανε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος των δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός.

Μία ανάσα πριν την έναρξη του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την αξιολόγηση και με καταγεγραμμένες τις αρνητικές συνέπειες της συνεχούς ύφεσης τόσο από τη ΓΣΕΕ, τη ΓΕΣΕΒΕ και την ΕΣΕΕ ο Βαγγέλης Κρητικός μιλά την αναποτελεσματικότητα των μέτρων, υποστηρίζει ότι με την υιοθέτηση των προτάσεων των φορέων της αγοράς ο δρόμος θα είναι καλύτερος και  λέει ότι από 1ης-1ου-2016 μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις που έκλεισαν είναι 10.000, ενώ την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν εντός του έτους ακόμα 20.000.

Μ.Κουμαντάκης: Ίσως έχουν στόχο την εξαθλίωση μας

Με την παραπάνω φράση ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης εξηγεί την υφεσιακή πορεία της αγοράς και τη διαφαινόμενη δυστοκία μεταξύ Αθήνας και θεσμών πριν την αξιολόγηση στα θέματα του ασφαλιστικού και των κόκκινων δανείων.

Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι βαθιά απογοήτευση για το επιχειρείν, προσθέτει ο ίδιος.

Σ.Βοργιάς: Φαύλος κύκλος στην αγορά εργασίας

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΓΣΕΕ, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για την ισχύ της ΕΓΣΣΕ και τις αιχμές του για το «πολυτελές συνέδριο». «Χρωστάνε πολλά στους μισθωτούς, τους ανέργους, τον ελληνικό λαό που δεν 'ξεπλένονται' με γελοιότατους υπαινιγμούς περί 'πολυτελούς συνεδρίου'» τονίζει η ΓΣΕΕ υπενθυμίζοντας δεσμεύσεις περί επαναφοράς κατώτατου μισθού, κά.

 Για την ΕΓΣΣΕ λέει δε ότι πλέον δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι μικρομεσαίοι δεν στηρίζονται , η ανεργία έχει ανοδική πορεία, η Ελληνική οικονομία ακολουθεί υφεσιακή τροχιά. Τίποτα δεν προοιωνίζεται θετικό για τη συνέχεια, λέει ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News