default-image

Σε απεργιακό ρυθμό εκ νέου η χώρα

Οικονομία
Σε απεργιακό ρυθμό εκ νέου η χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις αντιδράσεις της ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και προειδοποιεί για πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις.

Στο κάλεσμά της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και ότι με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορούν να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάνει λόγο για «μέτρα-σφαγείο», που δεν συνιστούν μεταρρύθμιση που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που συνεπάγονται περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια.

Απέχουν από την εργασία τους οι Συμβολαιογράφοι

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαφωνίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σήμερα και αύριο.

Ακόμη, λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες για μεθαύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου πλειστηριασμοί.

Καθορίζουν σήμερα τη στάση τους οι δικηγόροι

Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι φαρμακοποιοί

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι φαρμακοποιοί οι οποίοι τάσσονται κατά του ανοίγματος του επαγγέλματος τους. Συγκεκριμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και ζητεί να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Υγείας με τις οποίες απελευθερώνεται το επάγγελμα του φαρμακοποιού και μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία ιδιώτες πολίτες (μη φαρμακοποιοί).

Στάση εργασίας σήμερα στο ΕΚΑΒ της Αθήνας

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή οφειλόμενων αμοιβών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News