Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων

Απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας με κοινοτικές οδηγίες που αφορούν τη φορολογία. Η ενημερωτική ανασκόπηση της εβδομάδας από το neakriti.gr.

«Δεν υπάρχει ούτε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αλλά ούτε και στις διαπραγματεύσεις που γίνονται σκέψη για κούρεμα των καταθέσεων. Όποιος τα λέει αυτά κινδυνολογεί πολιτικά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τα αυτοκίνητα.

«Το θέμα θα κλείσει μέσα στο 2016 και η λύση που θα δοθεί θα είναι πιο λογική, πιο ρεαλιστική και πιο ανταποδοτική για το δημόσιο», τόνισε.

Τέλος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδια επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί με την συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών από τα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, θα μελετήσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με το αυτοκίνητο και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες ώστε η φορολογία να είναι δίκαιη, αναλογική και αποτελεσματική.

Πηγή: liberal.gr

Σχόλια