Οικονομία

Τσακαλώτος: Έως τις 22 Απριλίου θα κλείσει η αξιολόγηση

Στις 22 Απριλίου αναμένεται να κλείσει η αξιολόγηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Μιλώντας στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι οι θεσμοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου και οι συζητήσεις πάνω στα δύο ανοικτά θέματα, ασφαλιστικό και αναδιαμόρφωση του φόρου εισοδήματος αναμένεται να επαναληφθούν τη Δευτέρα 4 Απριλίου.


Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, σκοπός είναι να τελειώσει η πρώτη φάση, στις 12 με 13 Απριλίου, για να αρχίσει μετά στην Ουάσιγκτον η συζήτηση και να υπάρξει τελική συμφωνία για όλο το πακέτο που αφορά και τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από την καλοκαιρινή συμφωνία και για το χρέος.


«Αυτός είναι ο στόχος μας. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά και πολλοί που θέλουν να βρεθεί λύση έως τις 22 Απριλίου» υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα αναφορικά με το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «είναι πολύ μακριά από αυτά που συζητάμε».

Σχόλια