Οικονομία

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση με τους δανειστές

Πιέζεται η κυβέρνηση να δεχθεί δραστικές μειώσεις στην εθνική σύνταξη, στις επικουρικές και στα ποσοστά αναπλήρωσης ενώ το ΔΝΤ ως αντιστάθμισμα φαίνεται ότι δέχεται μερική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών ολοκληρώθηκε ωστόσο σύμφωνα με το protothema.gr xωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία στα θέματα τα οποία διαπραγματεύονταν .

Αποχωρούν από την Αθήνα

Oι δανειστές  αποχωρούν από την Αθήνα χωρίς να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών.

Την Κυριακή προγραμματίζεται μια ακόμη μια συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για το συνταξιοδοτικό, χωρίς όμως να διαφαίνεται προοπτική σύγκλισης απόψεων. «Δεν πάμε για να κλείσουμε αύριο» είπε το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας είπε στους δημοσιογράφους ότι στα θέματα αρμοδιότητάς του παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των πιστωτών σε δύο θέματα: Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.

Το πρωί του Σαββάτου, προτού ξεκινήσει ο γύρος των συνομιλιών στο ξενοδοχείο Χίλτον, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας έλεγαν ότι η εμπλοκή που σημειώθηκε την Παρασκευή με το ΔΝΤ, δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το μέτωπο του ασφαλιστικού. «Δεν υπάρχει περιθώριο για νέες υποχωρήσεις» τόνισαν.

Στις 11.30 πμ περίπου πέρασαν το κατώφλι του Χίλτον ο υπ. Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος μαζί με τον υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο.

Σχόλια